Twee nieuwe supplementen bij long Covid

2 augustus 2023

Twee nieuwe supplementen bij long Covid: Naphtoflavone of resveratrol.

Dat zijn AHR antagonisten. (Ook tegen reuma). Zie het volgende artikel.
Prolonged indoleamine 2,3-dioxygenase-2 activity and associated cellular stress in post-acute sequelae of SARS-CoV-2 infection. Published:July 26, 2023 DOI:https://doi.org/10.1016/j.ebiom.2023.104729

Dit goede artikel uit de Lancet, is een bevestiging dat wij met de SSRI OP de goede weg zijn. maar mogelijk zijn deze twee supplementen nog beter, want rechtstreekser.

8 gedachten over “Twee nieuwe supplementen bij long Covid

 1. Eyad

  Goede morgen,
  Ik heb een vraag,
  Zij heeft SLE en nu neemt Hydroxychlooquine-sulfat200 mg Focus 1x perdag,
  Mijn dochter heeft last van prikkelheid, ze sliep helemaal niet en bleef allen met slechtgedachten, tot ze verschillende medicijnen gebruikt en nu olanzapine tefa 5mg en andere soort olanzapine 10 mg accord en lorazePam prolepha 1mg 3x per dag, en antidepressie venlafaxine 150 mg 1x per dag,
  Zij is angstig en depressief, zonder, deze midellen, zij had last van deze medicatie, zij zei dat niet makkelijk for haar om dat alle medicijnen te nemen het is te pijnlijk ook voor haar, dat verteld, ik zoek hulp bij u, vandaag zei had pijn in haar gezicht en druk op haar oog en zij was te nerves ze probeerde sommige medicatie niet te nemen, en komen deze symptomen van Hydroxychloquinesulfat?
  Kan ik ook wat sublieme ten gebruiken?
  Wilt u een reactie geven op mijn vraag?

  1. Carla Rus Bericht auteur

   Ik vind het heel naar voor uw dochter! Maar op afstand kan ik hier moeilijkmraad in geven. Ze zou met de fluvoxaine misschien nog wat omhoog kunnen gaaan. En LDN tegen de pijn. Sterkte!

 2. Heleen

  Goedendag, zoon (20) heeft nu 2,5 jaar lc. Slikt alleen nog omega 3 en magnesium. Heeft lange weg afgelegd maar herstelt nu langzaam. Heeft echt baat bij mind-body visie.. Lichamelijke inspanning steeds beter zonder terugvallen. Erg fijn is altijd sporter geweest. Nu nog veel last van overprikkeling. Na sociale contacten, kleine en grotere groepen, bij studie (paar uurtjes per week), licht, geluid, drukere omgeving. Daarna veel vermoeider dan normaal al het geval is. Beperkt erg Mentaal heel sterk. Wat stelt u voor?

 3. Wilma

  Ik gebruik nu een jaar venlafaxine voor long COVID. Maar kan ik dan die supplementen proberen ipv venlafaxine. Die venlafaxine neemt vooral de hoofdpijn weg. Al moet ik zeggen dat de laatste maand de hoofdpijn wat erger wordt. Helpen die supplementen ook voor de moeheid? .

  1. Carla Rus Bericht auteur

   Dag Wilma,

   Dag Hester,
   Je kunt die supplememten naast de Venalfaxine nemen.
   Alleen resveratrol is te koop, 100 a 200 mg per dag.

   Verder zou ik eventueel nemen:

   N-acetylcysteïne (NAC) oftewel fluimucil. Als de neurocognitieve klachten, waaronder overprikkelingsklachten en de palpitaties (hartkloppingen) onvoldoende zijn afgenomen door de SSRI, laten we de SSRI combineren met NAC (fluimucil).
   Hier zijn we systematisch mee begonnen na ons onderzoek afgerond te hebben. Dat is gewoon fluimucil dat je bij de drogist kunt krijgen. Als je de vloeibare vorm neemt: 3 keer daags 600 mg nemen (3 keer daags 15 ml). Dat is hoger dan op de verpakking staat voor taai slijm. Het werkt via de glutaminerge executieve cellen overal in de hersenen. Ook in de prefrontale cortex en de ACC. Ook maakt fluimucil het anti-oxidant glutathion aan (tegen oxidatieve stress). Tijdens het eten innemen. Het heeft geen bijwerkingen (als je tenminste geen astma hebt, in dat geval moeten sommigen en soms een pufje bij nemen) alleen kan het je slijmvliezen wat prikkelen. Soms werkt het daardoor ook positief uit op je darmen en andere klachten. Met dit middel kun je ook zo weer stoppen als het niets doet. Bij vitaminenperpost.nl is het goedkoper te krijgen.
   Of:
   https://www.pharmamarket.nl/lysomucil-600-mg-60-bruistabletten.html
   Het actieve bestanddeel van lysomucil 600 mg bruistabletten is acetylcysteïne. Het mag dus zowel NAC zijn, als NALC.

   3. Resveratrol. Dat is een AHR antagonist. (Ook tegen reuma). Resveratrol werkt een beetje zoals het antikankermiddel IK-175 wat laatst in het nieuws was. 100 á 200 mg per dag. Het is nu bij Holland Barret in de aanbieding.

   Succes!
   Carla

 4. Hester Redeker

  Beste mw Rus,
  Lijkt me ook wel interessant om dan eerst met supplementen te starten ipv een ssri. Is het dan beter om beide supplementen te gebruiken of 1 van de 2? De 1e kan ik nergens vinden bestaat dit onder een andere naam?
  alvast bedankt voor uw reactie.

  vr groet Hester Redeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *