Mijn eerste blogbericht

Dag allemaal,

Met vallen en opstaan leer ik om met mijn website om te gaan. Hopelijk kunnen jullie als lezer snel de weg op mijn website vinden! Reacties zijn welkom!

Hartelijke groet,

Carla

27 gedachten over “Mijn eerste blogbericht

 1. J Kol

  Geachte mevrouw Rus,
  Voorzover ik dat kan zien, lijkt het me, dat het goed is, dat u in uw stuk in Trouw [za 12 Oct 2019] het opneemt voor Fré Bakker.
  Uw reden waarom de Trouwtop hem na de oorlog als zondebok aanwees, is aannemelijk.
  Uw slotzin lijkt me inderdaad erg waar.
  Met vriendelijke groet,
  J. Kol

 2. Frank Dumez

  Beste Carla Rus, uw boek “Breekbare Helden” leek een voor mij erg herkenbaar verhaal, het bevat veel paralellen met de verhalen die ik ken vanuit Zeeuwsch Vlaanderen. Is er een mogelijkheid om met u in (email)contact te komen? Ik wil u na het lezen van het boek graag een aantal zaken voorleggen.
  Met vriendelijke groeten, Frank Dumez

 3. Ad Roelse

  Beste Carla,
  Elk jaar met u vader de herdenking van de Domburgse oorlogslachtoffers beleeft. Kunt u mij vertellen wie na , na het overlijden van uw vader, het “Voormalig verzet Zeeland”vertegenwoordigt?
  Dit i.v.m. de uitnodiging voor de komende 1 nov Herdenking. Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet. Ad Roelse, Comité herdenking Domburgsche Oorlogslachtoffers

 4. Jan Buijse

  Beste Carla,
  Breekbare helden in een paar dagen verslonden. Makkelijk gemaakt door de vele persoonlijke en empathische observaties
  Ik ben in 1946 in Goes aanbeland; mijn ouders waren daar geboren. Leanne werd mijn tante toen ze trouwde met Gerard Rothuizen, de broer van mijn moeder. Piet de Kam werd bevriend met mijn ouders. Velen in het boek heb ik ook gekend en daarmee ging het voor mij echt leven. Proficiat.

  1. Carla Rus Bericht auteur

   Beste Jan,

   Dankje!
   De wereld is soms klein… Zo zat je oom Gerard Rothuizen in de gereformeerde jongerenvereniging en leende hij regelmatig de Remington-typemachine van mijn opa Jan. En je tante Maria de Roo zat in de paralelklas bij mijn vader op de HBS.

   Met hartelijke groet,
   Carla

 5. Jan Karel Mesu

  Beste Carla Rus,
  Bij deze een correctie van een naam in uw boek “Breekbare helden”: Het is niet Koos Lou, maar Koos Lous (blz. 62) . Ook in het namenregister staat het fout. Koos Lous was een zuster van mijn oom Jaap Lous. Jaap Lous staat op de schoolfoto van de Rijks-HBS Goes uit 1941., zittend uiterst rechts. Koos en Jaap Lous waren afkomstig uit Oudelande. Jaap trouwde met de zuster van mijn vader Lein Mesu (bovenste rij uiterst rechts, naast hem Adrie Duvekot). Koos Lous trouwde met Ad Waverijn uit Kruiningen, zoon van de bakker. De familie Waverijn wordt ook genoemd in uw boek.

  Terzijde: Mijn zus Lies (1950) en ik (1955) zullen tegelijkertijd met u op Het Goese Lyceum gezeten hebben.

  Met vriendelijke groeten,
  Jan Mesu, Oudelande

 6. Wim Heijboer

  u geeft boek uit over Zeeuws verzet in WO II; komen daarin ook hoofdstukken voor over het verzet op Tholen en Sint-Philipsland, o.a. de OD?

  1. Carla Rus Bericht auteur

   Beste Wim, ook Tholen en St Philips land komen er in voor hoor! Maar minder uitgebreid dan de Bevelanden. Ik bespreek wie de onderduik daar verzorgde en ook de acties van de OD tijdens en rond de Slag om de Schelde waar 2 doden bij vielen. Jammer dat ik u niet eerder heb gevonden (of eigenlijk u mij), dan had ik het misschien nog wat uitgebreider kunnen besschrijven… met een hartelijke groet, Carla Rus

 7. Michiel Somers

  Geachte mevrouw Rus,

  Dit is geen reactie op uw site.
  Ik ben bezig met een onderzoek naar Sjef van Dongen. Mw. Scheepstra en Geert Stroo hebben me geadviseerd met u contact op te nemen.
  Ik heb een aantal vragen die ik u graag wil mailen. Maar ik trof uw mailadres niet. Vandaar mijn vraag of u mij wilt mailen dan kan ik u mijn vragen sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Michiel

 8. Colette Wessels

  Je hebt een mooie website, zo helemaal Carla Rus.
  Bruisend en breekbaar, prachtig.
  De homepage is bijna een karakter beschrijving van de Carla die ik ken.
  Het mooiste stukje proza dat ik in tijden gelezen heb.

 9. Anneke van Duin

  Lieve Carla,,
  Proficiat met je nieuwe website. Het is een schatkamer aan gedegen en authentieke kennis van een vakvrouw.die haar sporen heeft verdiend op het moeilijke terrein van seksueel, geweld. Daarnaast schreef je ook over tal van andere kwesties die zeer de moeite waard zijn van het lezen.

 10. Johanna de Lange

  van HARTE gefeliciteerd, lieve Carla, wat een prachtige website.
  Bruisend en Breekbaar, zo ontzettend mooi gezegd, de spijker op de kop.
  Ik ga je zeker volgen en genieten van je gedichten en artikelen.
  liefs,

 11. Bert de Vries

  Gefeliciteerd m’n lief met je eigen site!! Na bijna een jaar gezamenlijk worstelen is het dan nu zo ver! Op enkele stukken en opnames na zijn al jouw schrijfsels nu hier te vinden. Mooi hoor, om trots op te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *